2024

Focus op diversiteit: Aareon ondertekent Charter Diversiteit

Published on (NL) 27 Jun 2024

Op 27 juni jl. heeft Jeroen Kuiper, algemeen directeur van Aareon Nederland, de Charter Diversiteit ondertekend tijdens een speciaal ondertekeningmoment bij de Social Economische Raad in Den Haag.


Jeroen Kuiper: "De ondertekening van de Charter Diversiteit onderstreept de toewijding van Aareon aan een tolerante, inclusieve en diverse werkomgeving. De focus ligt op het waarderen van alle medewerkers, ongeacht leeftijd, etnische afkomst en nationaliteit, geslacht en genderidentiteit, fysieke en mentale capaciteiten, religie en wereldbeeld, seksuele geaardheid en sociale afkomst.”


"We waarderen de unieke perspectieven van elke werknemer en willen dat iedereen eerlijke kansen krijgt. Dat is ons streven", voegt Ria Feddema, HR-manager bij Aareon, toe. “Daar profiteren we als bedrijf ook van, want daardoor kunnen we samen onze innovatiekracht en klantgerichtheid verder vergroten.”


Initiatieven die Aareon inmiddels heeft ondernomen, zijn onder andere bewustwordingscampagnes, herziening van processen voor aanname en promoties, en training voor managers.


Charter Diversiteit


Charter Diversiteit valt onder SER Diversiteit in Bedrijf (DiB), dat als doel heeft om meer diversiteit en inclusie in arbeidsorganisaties te bewerkstelligen door met werkgevers en werknemers te werken aan een open organisatiecultuur, gekenmerkt door acceptatie, respect, gelijke behandeling en eerlijke kansen. Dit houdt in dat verschillen tussen werknemers in identiteit, kennis, competenties en ervaring worden gewaardeerd en benut. Diversiteit wordt in de brede zin opgevat en heeft betrekking op de dimensies arbeidsvermogen, etnisch-culturele achtergrond, leeftijd, sekse of seksuele oriëntatie/lhbti+. Bedrijven en organisaties - op dit moment al meer dan 500 - die het Charter Diversiteit tekenen zien D&I als meerwaarde voor hun bedrijf. Daarnaast is de inzet voor D&I onlosmakelijk verbonden aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Foto: met dank aan Dirk Hol.