2024

Beeldkwaliteitsystematiek waarborgt schone, veilige gemeenschappelijke ruimtes

Published on (NL) 08 Oct 2024

Innovatieve oplossingen voor woningcorporaties

Ontdek hoe beeldkwaliteitsystematiek de ervaring van bewoners verbetert! Pieter Swarte van Apptimize en Arie van der Deijl van Aareon delen hoe het platform van Apptimize woningcorporaties ondersteunt in het waarborgen van schone, veilige en prettige gemeenschappelijke ruimtes.


Pieter en Arie stellen zich voor


Pieter Swarte is een van de mede-oprichters van Apptimize, een platform dat corporaties ondersteunt bij het beoordelen van de esthetische kwaliteit van gemeenschappelijke ruimtes. “We werken op basis van de beeldkwaliteitsystematiek, een methode die is ontwikkeld om de beleving van de bewoner centraal te stellen,” zegt Pieter. Hij benadrukt dat de ervaring van de bewoner in deze ruimtes minstens zo belangrijk is als de technische staat ervan.


Arie van der Deijl is partnermanager bij Aareon en verantwoordelijk voor het beheren van partnerschappen en het uitbreiden van het portfolio van Aareon Nederland. Apptimize en Aareon hebben gemeenschappelijke klanten, wat leidde tot een vruchtbare samenwerking.


De kracht van beeldkwaliteitsystematiek


Pieter legt uit: “Een goed voorbeeld is een lift. Technisch moet die altijd gekeurd worden, dat is verplicht. Maar als een bewoner vast komt te zitten, wil hij maar één ding: eruit komen. De beeldkwaliteitsystematiek richt zich juist op die beleving.” Deze methodiek biedt woningcorporaties een manier om de kwaliteit van ruimtes, zoals entrees en galerijen, te monitoren en verbeteren.


Arie vult aan: “Voor corporaties biedt deze integratie de mogelijkheid om schoon, heel en veilig op een gestandaardiseerde manier te beoordelen. Door ons geïntegreerde systeem kunnen we eenvoudig de situatie vastleggen en meteen acties ondernemen.”


Waarom is dit belangrijk voor woningcorporaties?


Het platform van Apptimize helpt woningcorporaties bij het aanpakken van dagelijkse problemen. Een voorbeeld dat Pieter geeft, is de situatie rondom obstakels op galerijen. “Er is een wettelijke bepaling die zegt dat een galerij een minimale breedte moet hebben, maar handhaving hiervan kan lastig zijn. Ons platform maakt het mogelijk om te zien waar de obstakels zijn en welke bewoners moeten worden aangesproken.”


De samenwerking zorgt ervoor dat incidenten en meldingen niet alleen worden vastgelegd, maar ook worden doorgezet naar de juiste systemen voor verdere afhandeling. “Zo blijft het hele proces overzichtelijk en kunnen corporaties effectief en snel ingrijpen,” zegt Pieter.


Wat kunnen woningcorporaties doen?


Pieter en Arie raden corporaties aan om een demonstratie aan te vragen. “We bieden vaak een demo of trial aan om het platform zelf ervaren,” zegt Pieter. “Zo kan een corporatie vrijblijvend ontdekken hoe onze applicatie werkt en hoe het hun processen kan verbeteren.”


De toekomst van de samenwerking


Arie voegt toe: “We zijn inmiddels al ver in de integratie met de Aareon-oplossing Tobias en in onze testomgeving kunnen we al meldingen uit Apptimize koppelen met de corporatiesoftware. Dat betekent dat we binnenkort een volledige integratie kunnen aanbieden.”


Met het platform van Apptimize hebben woningcorporaties een krachtige tool in handen om de kwaliteit van hun bezit te monitoren, wat uiteindelijk bijdraagt aan een prettiger woonervaring voor hun bewoners.