2024

Aareon en Proprli: samenwerking voor slim en duurzaam vastgoedbeheer

Published on (NL) 16 Oct 2024

Aareon en Proprli werken samen om vastgoedbeheer te vereenvoudigen en te verduurzamen. Proprli, een innovatief platform dat technische processen in vastgoedbeheer centraliseert, zorgt voor een efficiënte verbinding tussen vastgoedbeheerders, eigenaren, huurders en dienstverleners. Samen met Micha Smit, chief commercial officer (CCO) bij Proprli, en Arie van der Deijl, partnermanager bij Aareon, verkennen we de voordelen van deze samenwerking.


Van boekhoudplatform naar vastgoedbeheer


Micha begon zijn carrière bij Yuki, een platform dat de samenwerking tussen accountants en ondernemers optimaliseert. "Wat Yuki deed in de financiële wereld, zag ik bij Proprli gebeuren in de vastgoedsector," zegt Micha. "Proprli brengt vastgoedbeheerders, eigenaren, huurders en dienstverleners samen via één platform, wat zorgt voor een gestroomlijnd proces waarin technische en financiële processen samenkomen."


Wat doet Proprli precies?


Proprli biedt een samenwerkingsplatform waarmee vastgoedbeheerders- en eigenaren alle technische aspecten van een gebouw kunnen beheren, van onderhoud en energiebeheer tot documentatie en naleving van compliance. "Met Proprli kunnen beheerders niet alleen eenvoudig onderhoudsbudgetten beheren, offertes aanvragen en meldingen van huurders verwerken, maar ook alle cruciale documentatie en communicatie tussen eigenaren, vastgoedbeheerders en huurders centraal organiseren," legt Micha uit. "Wat Proprli echt onderscheidt, is dat het niet alleen tijd bespaart en transparantie verhoogt, maar ook het volledige technische proces, inclusief de communicatie, stroomlijnt en standaardiseert, waardoor vastgoedbeheer op een nieuwe, efficiëntere manier mogelijk wordt."


De samenwerking met Aareon


De samenwerking tussen Aareon en Proprli speelt een cruciale rol in het optimaliseren van vastgoedbeheer. Arie van der Deijl, partnermanager bij Aareon, licht toe: "Wij zochten een oplossing die onze klanten technische ondersteuning biedt zonder dat ze hun financiële systemen hoeven te vervangen. Proprli biedt precies dat. Hun platform integreert naadloos met onze oplossingen, waardoor onze klanten zowel technisch als financieel optimaal bediend worden."


Duurzaamheid centraal


Duurzaamheid is een belangrijk aspect binnen de samenwerking. Micha benadrukt dat vastgoedbeheerders steeds vaker worstelen met het beheren van energiedata en duurzaamheidsdoelstellingen. "Proprli maakt het mogelijk om energiedata centraal op te slaan en deze te koppelen aan technische plannen," legt Micha uit. "Zo krijgen beheerders inzicht in de impact van hun technische beslissingen op de duurzaamheid van een pand." Arie voegt hieraan toe: "Wij zien steeds meer vraag naar duurzame oplossingen vanuit onze klanten. Proprli biedt een platform dat ons in staat stelt om deze behoefte te vervullen en tegelijkertijd een efficiëntere samenwerking te bevorderen."


Toekomstige samenwerking


De samenwerking tussen Aareon en Proprli biedt niet alleen een efficiënt platform voor vastgoedbeheer, maar ook ruimte voor innovatie en duurzame oplossingen. “We blijven voortdurend nieuwe mogelijkheden verkennen om vastgoedbeheer naar een hoger niveau te tillen,” besluit Micha. “Of het nu gaat om technische oplossingen of duurzaamheid, samen met Aareon zorgen we ervoor dat onze klanten altijd voorop blijven lopen.”