2024

21 jaar bij Aareon: Elles Heller deelt haar ervaringen als facilitair medewerker

Published on (NL) 10 Oct 2024

Al sinds 21 jaar is Elles het gezicht van de receptie bij Aareon. Ze begon in een tijd waarin het bedrijf nog klein was, met slechts 60 medewerkers, maar in de loop van de jaren heeft ze Aareon zien groeien naar meer dan 500 collega's en meerdere vestigingen. Elles blikt terug op de veranderingen en deelt wat haar rol zo waardevol maakt.


"Toen ik begon bij Aareon, was het een klein, hecht team," vertelt Elles. "We zaten in Emmen en het was altijd heel gezellig. Iedereen kende elkaar en we deden veel samen, zoals samen lunchen in de tuin. Het was een beetje chaotisch en gemoedelijk, maar daardoor heel leuk."


Een veranderend bedrijf


In de afgelopen 21 jaar is er veel veranderd binnen Aareon. "Het bedrijf is veel professioneler geworden," zegt Elles. "Er zijn nu zoveel vestigingen en afdelingen, dat het bijna onmogelijk is om iedereen te kennen. Toen we groeiden, kwamen er steeds meer collega’s bij, en met meer dan 500 mensen ken ik niet meer iedereen persoonlijk."


Ondanks deze groei blijft Elles genieten van haar werk. "Wat ik zo leuk vind, is de afwisseling en de kleine dingen die je voor mensen kunt doen. Het gaat niet altijd om de grote gebaren, maar om iemand kunnen helpen, een praatje maken of ze welkom laten voelen als ze binnenkomen."


Nieuwe uitdagingen


De schaalgrootte van Aareon brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Elles merkt op dat het lastiger is om dat 'wij-gevoel' vast te houden. "Ik mis soms de dagen dat iedereen elkaar kende," vertelt ze. "Nu zijn er zoveel verschillende afdelingen en iedereen is gericht op zijn eigen taken."


Toch probeert Elles haar best te doen om dat gevoel van saamhorigheid terug te brengen, door bijvoorbeeld regelmatig naar andere vestigingen te gaan. "Ik vind het leuk om te zien hoe collega's op andere locaties werken. Zo kan ik de mensen aan de telefoon beter begrijpen en weten wat er op hun locaties speelt."


Werken bij Aareon


Elles geeft ook advies aan nieuwe medewerkers die overwegen om bij Aareon te werken. "Het is een fantastisch bedrijf, met veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Je hebt hier flexibele managers en fijne werkomstandigheden. In het begin kan het soms lastig zijn om je weg te vinden. Je moet zelf het initiatief nemen, veel vragen stellen en zelf ontdekken hoe het bedrijf in elkaar steekt. Voor nieuwe collega's kan het best overweldigend zijn," geeft Elles toe. "Maar als je actief bent, dan zijn er hier volop kansen."


Met haar jarenlange ervaring en betrokkenheid is Elles een ware ambassadeur voor Aareon. Haar toewijding aan het bedrijf en haar liefde voor het contact met mensen maken haar tot een onmisbare schakel binnen het team.